info@rufoclean.nl 071 - 541 4095

RUFO Schoonmaakdiensten voorbeeld voor MKB

 

Op rondreis reed SIEV- voorzitter Paul Fok na het bezoek aan Anjer Groep B.V. door naar Leiderdorp om aldaar het bedrijf RUFO Schoonmaakdiensten BV te bezoeken en in gesprek te gaan met Sidney Fortman (directeur/eigenaar).

Rufo is een al ouder bedrijf en in handen van de tweede generatie, en kent sedert de voortzetting in 2019 een zeer sterke groei. Paul Fok:” Sidney heeft een prachtige kijk op zaken waarbij hij de binding naar medewerkers sterk opzoekt. Maar kijkt ook naar zijn privéleven en de rol die hij daar inneemt. We vergeten vaak dat laatste deel en moeten we echt leren. Maar is wel echt mkb om op die manier te willen werken”.

De rol van management, hr en boekhouding is daarbij belangrijk. Omdat er een gezamenlijke waarde uitgedragen moet worden maar ook een eigen invalshoek.

Sidney Fortman:” Mijn 12 jaar jongere broer is daarin heel belangrijk. Maar ik heb ook lang gezocht naar mensen die én zelf inbreng willen geven én ook gewoon in de praktijk willen leren. Meestal vond men schoonmaak ‘te laag’. Uiteindelijk is het ons gelukt om op alle posities enthousiaste mensen te verkrijgen. Die wel de waarde van ons vak begrijpen”.

Rufo ziet de toekomst positief in. Dit jaar gebruiken ze om vooral de software op orde te krijgen om vervolgens het pad richting verdubbeling weer in te slaan. Fortman:” Ik ben altijd bezig met de toekomst. Waar staan we over 10 jaar en welke rol kan ik dan hebben? Want als de jeugd het vooruit kan brengen ga ik niet in de weg zitten. Ik vind mijn rol wel. En geniet ook zeker van het leven als mens zelf’.

Zoals gebruikelijk werd de voorzitter ook nu niet zomaar naar huis gestuurd. Voor de reis werd een prachtig cadeau van chocolade meegegeven. En werd er weer een foto gemaakt die men gaat koesteren.